Posa-Pianei.gr - Blog

Γενικά

Πού πρέπει να πάω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για επιθεώρηση;

posapianei_pm1jce

Πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές στην οδήγηση και δεν απαιτεί δαπανηρές επισκευές. Θέλετε να ελέγξετε για σημάδια σοβαρών ατυχημάτων, ζημιών στο νερό και στη φωτιά και κακής συντήρησης. Εάν πρόκειται να είστε σίγουροι ότι αγοράζετε ένα αξιόπιστο σύνολο τροχών, θα χρειαστεί να το πάρετε σε έναν επαγγελματία μηχανικό για να ελέγξετε για λεπτομέρειες που ίσως να χάσετε. Μια επαγγελματική επιθεώρηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων επαληθεύει ότι όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου λειτουργούν, αποκαλύπτει ασαφή ελαττώματα στο σώμα, το πλαίσιο και τον κινητήρα και καθορίζει τη γενική του κατάσταση. Περισσότερο από αυτό, αυξάνει την εξοικείωσή σας με το αυτοκίνητο και συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην αγορά σας.


Μπορείτε να ζητήσετε από έναν μηχανικό που εμπιστεύεστε να σας συνοδεύσει στην αντιπροσωπεία και να επιθεωρήσετε το αυτοκίνητο από την παρτίδα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το πάρετε σε μια ανεξάρτητη κλινική αυτόματης διάγνωσης. Οι πιο αξιόπιστες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων επιτρέπουν στους υποψήφιους αγοραστές να μεταφέρουν αυτοκίνητα από την παρτίδα για επιθεώρηση. Συνήθως, θα στείλουν έναν πωλητή για να σας συνοδεύσουν στο συνεργείο της επιλογής σας. Αν ένας πωλητής διστάζει να σας αφήσει να ελέγξετε ανεξάρτητα το αυτοκίνητο (ένας διευθυντής πωλήσεων μπορεί να αναφέρει ασφαλιστικούς περιορισμούς, για παράδειγμα), είναι ένα σημάδι που κρύβει κάτι. Φύγε.

Είναι επίσης σημαντικό να διαβάσετε την λεπτή εκτύπωση οποιασδήποτε υπηρεσίας πριν από την επιθεώρηση, για να γνωρίζετε με ακρίβεια πόσο εκτεταμένες είναι οι έλεγχοι και τι θα καλύψουν εάν προκύψει ένα ζήτημα που παραβλέπεται. Ορισμένες υπηρεσίες επιθεώρησης – όπως αυτές που προσφέρονται από την υπηρεσία κινητού μηχανικού YourMechanic – ισχυρίζονται ότι είναι επιθεωρήσεις πλήρους υπηρεσίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς οπτικές επιθεωρήσεις. δεν θα σταθούν πίσω από οποιαδήποτε μηχανικά ζητήματα που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν.

Πώς να ρυθμίσετε μια επιθεώρηση προ-αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου
Πριν προγραμματίσετε μια επιθεώρηση, βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται στην πραγματική κατάσταση που ισχυρίζεται ο πωλητής. Ψάξτε για ολίσθηση, σκουριά και διαρροές υγρών και βεβαιωθείτε ότι όλα μέσα και έξω από το όχημα είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Μια επιθεώρηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πριν από την αγορά μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες και το κόστος ξεκινά από 100 δολάρια, οπότε ένα όχημα με προφανή ελάττωση δεν αξίζει να το πάρετε στον μηχανικό. Μόλις καταλάβετε ότι το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει είναι σε καλή κατάσταση, ρωτήστε τον πωλητή αν μπορείτε να τον επιθεωρήσετε από τρίτο μέρος.

Στη συνέχεια, προσδιορίστε πού θα πάρετε την επιθεώρηση του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Εάν δεν έχετε σχέση με έναν τοπικό μηχανικό, βρείτε ένα πιστοποιημένο συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων που μπορεί να κάνει μια περιεκτική εξέταση. Εάν αγοράζετε ένα σπάνιο, παλαιότερο ή υψηλής απόδοσης αυτοκίνητο, σκεφτείτε να αναζητήσετε συνεργεία επισκευής που ειδικεύονται σε αυτό το make και το μοντέλο. Καλέστε το μηχανοστάσιο ή το συνεργείο επισκευής που σας εξυπηρετεί, ενημερώστε τους ότι θα θέλατε να κάνουν μια επιθεώρηση πριν από την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και να διαπιστώσετε εάν κάποια από τις ημερομηνίες και ώρες που συμφωνήσατε με τον πωλητή λειτουργεί για αυτούς. Ο αξιολογητής μπορεί να σας ζητήσει τη μάρκα, το μοντέλο και τον αριθμό εγγραφής του αυτοκινήτου για να δημιουργήσει μια προσφορά.

Εκθέσεις επιθεώρησης αντιπροσώπων
Πολλοί αντιπρόσωποι επιθεωρούν τα αυτοκίνητά τους και παρέχουν στους υποψήφιους αγοραστές εκθέσεις επιθεώρησης. Μια ανεξάρτητη επιθεώρηση μπορεί να είναι μια καλή ιδέα ακόμη και αν η αντιπροσωπεία έχει εξετάσει το αυτοκίνητο και το πωλεί με μια σύμβαση εγγύησης ή υπηρεσίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αξιολογήσεις αντιπροσωπείας – όπως συμβαίνει με τις υποχρεωτικές κρατικές επιθεωρήσεις – συνήθως επικεντρώνονται σε σημαντικές συνθήκες που θα μπορούσαν να κάνουν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου μη ασφαλές. Αν ο αντιπρόσωπος έχει δώσει ένα αυτοκίνητο σε έναν καθαρό λογαριασμό υγείας, θα μπορούσε απλώς να σημαίνει ότι είναι ασφαλές να απομακρύνεται από την παρτίδα.

Ορισμένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε μια αντιπροσωπεία μπορούν να επισημαίνονται ως “πιστοποιημένα”. Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα έχουν περάσει από μια πιο εμπεριστατωμένη επιθεώρηση και έρχονται με περιορισμένη εγγύηση. Αν το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει είναι “πιστοποιημένο”, ζητήστε μια αναφορά για το τι επιθεωρήθηκε και τι καλύπτει η εγγύηση. Η έκθεση θα πρέπει να συμπληρώνει αντί να υποκαθιστά μια ανεξάρτητη επιθεώρηση.

Επιθεώρηση κινητού αυτοκινήτου
Όταν παίρνετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για έλεγχο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις διαθέσιμες επιλογές. Εάν κάποιος αντιπρόσωπος αντιταχθεί στη λήψη ενός αυτοκινήτου εκτός οχήματος για επιθεώρηση, ίσως χρειαστεί να βρεθεί κάποιος που μπορεί να το επιθεωρήσει στο παρτίδα. Εάν πρέπει να βρείτε έναν μηχανικό κινητού για να κάνετε την επιθεώρηση, αναζητήστε σε απευθείας σύνδεση ή ζητήστε συγγενείς, φίλους ή συναδέλφους για παραπομπές. είναι μια κοινή επιχείρηση και αξιόπιστοι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στην περιοχή σας.

Ο μηχανικός πρέπει να ελέγχει, μεταξύ άλλων στοιχείων, τον κινητήρα, τη μετάδοση, την ανάρτηση, τους τροχούς και τα ηλεκτρικά συστήματα. Θα πρέπει επίσης να ελέγξει τη δομική ακεραιότητα του αμαξώματος του οχήματος και την κατάσταση συντήρησης του. Πηγαίνετε με τον μηχανικό σε δοκιμαστική μονάδα και ρωτήστε για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Ακόμη και χωρίς να σας ρωτάτε, ο μηχανικός θα πρέπει να επιθεωρήσει το αυτοκίνητο από μια λίστα ελέγχου και να σας δώσει μια ολοκληρωμένη αναφορά όταν ολοκληρωθεί.

Ένας επιθεωρητής κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε επίσης να είναι η μόνη σας επιλογή εάν αγοράζετε από απόσταση ή δεν μπορείτε να το κάνετε στην επιθεώρηση. Μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες από τη ζημιά που έχει το αυτοκίνητο, να σας συμβουλεύσει για την κατάσταση και την αξιοπιστία του και να σας ενημερώσει αμέσως αν είναι καλό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top