Posa-Pianei.gr - Blog

Γενικά

Επιθεώρηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου -Μέρος 1

posapianei_pm1jce

Η εύρεση ενός χωρίς προβλήματα χρήσης μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν έχει καμία σχέση με την τύχη και τα πάντα όσον αφορά την εφαρμογή καλών ερευνητικών και ερευνητικών δεξιοτήτων. Γνωρίζοντας πώς να εντοπίζετε πιθανά προβλήματα και να προσδιορίζετε πόσο αξιόπιστο είναι ένα χρησιμοποιημένο όχημα μπορεί να σας εξοικονομήσει από ακριβά αυτοκίνητα πονοκεφάλους κάτω από το δρόμο. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε ένα λεμόνι και να βρείτε μια καλή αξία.


Εργασία για το σπίτι

Για να μειώσετε τον κίνδυνο αγοράς ενός οχήματος επιρρεπένου σε προβλήματα, προσδιορίστε μοντέλα με καλό ιστορικό αξιοπιστίας πριν αρχίσετε να ψωνίζετε. Η έρευνα ετήσιων συνδρομητών του Consumer Reports παρέχει αποκλειστικές πληροφορίες αξιοπιστίας σε πραγματικό κόσμο που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε τις επιλογές σας. Δείτε τη λίστα με τα καλύτερα και χειρότερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Διαβάστε επίσης τα διαγράμματα ιστορικού αξιοπιστίας που συνοδεύουν τις περισσότερες από τις σελίδες μοντέλων αυτοκινήτων για να δείτε μια πιο λεπτομερή εικόνα για το πώς τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν συγκρατήσει σε 17 περιοχές προβλημάτων, καθώς και συνολικά. Αν το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει είναι γνωστό ότι έχει ορισμένα σημεία προβλημάτων, γνωρίζετε ότι δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα εξαρτήματα κατά την επιθεώρηση.

Διαβάστε το αυτοκόλλητο του παραθύρου

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου απαιτεί από τους αντιπροσώπους να δημοσιεύουν έναν οδηγό αγοραστή σε κάθε μεταχειρισμένο όχημα που προσφέρεται προς πώληση. Συνήθως επισυνάπτεται σε ένα παράθυρο, πρέπει να περιέχει ορισμένες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον το όχημα πωλείται «ως έχει» ή με εγγύηση και ποιο είναι το ποσοστό των εξόδων αποκατάστασης (αν υπάρχει) που ο έμπορος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει. Οι πληροφορίες του οδηγού αντικατοπτρίζουν τυχόν αντίθετες διατάξεις της σύμβασης πώλησης. Με άλλα λόγια, αν ο οδηγός λέει ότι το όχημα καλύπτεται από εγγύηση, ο έμπορος πρέπει να τιμά την εγγύηση. Σε περίπτωση διαπραγμάτευσης οποιωνδήποτε αλλαγών στην κάλυψη, ο Οδηγός πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να τους αντικατοπτρίζει πριν από την πώληση.

Εάν μια πώληση ονομάζεται “όπως είναι”, σημαίνει ότι ο αντιπρόσωπος δεν παρέχει καμία εγγύηση ως προς την κατάσταση του οχήματος, οπότε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν αφού κάνετε την αγορά θα είναι δική σας ευθύνη. Πολλά κράτη δεν επιτρέπουν πωλήσεις ως προς τα οχήματα που πωλούν πάνω από μια συγκεκριμένη τιμή.
Επιθεώρηση

Ανεξαρτήτως από ποιον αγοράζετε, κοιτάξτε πάντα το όχημα προσεκτικά και, αν είναι δυνατόν, να το πάρετε σε έναν μηχανικό για μια πλήρη επιθεώρηση. Φορέστε τα παλιά ρούχα και δώστε στο αυτοκίνητο μια καλή μετακίνηση. Μπορείτε να μάθετε πολλά μόνο χρησιμοποιώντας τα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη σας.

Πάρτε μαζί έναν φίλο για βοήθεια. Κάνετε την επιθεώρησή σας ευρύ φως της ημέρας σε μια ξηρή μέρα, καθώς τα παρτίδες μπορούν να κάνουν τα αυτοκίνητα να φαίνονται λαμπερά και να κρύβουν τα ελαττώματα του σώματος. Το αυτοκίνητο πρέπει να σταθμεύεται σε επίπεδη επιφάνεια και δεν πρέπει να οδηγείται για τουλάχιστον μία ώρα πριν από την επιθεώρησή σας.
Εξωτερικός

Κατάσταση σώματος.

Ελέγξτε κάθε πλαίσιο του κορμού και την οροφή, αναζητώντας γρατζουνιές, χτυπήματα και σκουριά. Εξετάστε τις γραμμές των φτερωτών και των θυρών. Μη ευθυγραμμισμένα πάνελ ή μεγάλα κενά μπορεί να υποδεικνύουν είτε μαζική συναρμολόγηση στο εργοστάσιο είτε επισκευή σε κακή κατάσταση. Το χρώμα και το τελείωμα χρώματος πρέπει να είναι το ίδιο σε κάθε πλαίσιο του αμαξώματος.

Αν νομίζετε ότι ένα τέντωμα μπορεί να έχει διορθωθεί με το σώμα πλήρωσης, βάλτε ένα μικρό μαγνήτη σε αυτό? δεν θα κολλήσει σε μια περιοχή με πλήρωσης σώματος. Εάν έχουν επισκευαστεί και άλλα μέρη του αυτοκινήτου, ενδέχεται να υπάρχει βαφή που προσκολλάται στις ελαστικές σφραγίδες γύρω από την κουκούλα και το καπό του πορτμπαγκάζ.

Μικρά καλλυντικά ελαττώματα και ελαφριές γρατζουνιές δεν προκαλούν ανησυχία, αλλά η σκουριά είναι. Ελέγξτε το εξωτερικό σώμα για φυσαλίδες ή σκουριά. Ελέγξτε επίσης τα φρεάτια των τροχών, τα ταμπλώ κάτω από τις πόρτες και τα πυθμένα της πόρτας. Φέρτε έναν φακό για να κοιτάξετε μέσα στα φρεάτια του τροχού για σκουριά.

Ανοίξτε και κλείστε κάθε πόρτα, την κουκούλα και τον κορμό. Ανασηκώστε απαλά και αφήστε κάθε πόρτα, ιδιαίτερα την πόρτα του οδηγού. Αν φαίνεται χαλαρό στους μεντεσέδες του, το αυτοκίνητο έχει δει σκληρή ή μακρά χρήση. Επιθεωρήστε τυχόν καουτσούκ για σκίσιμο ή σήψη.

Παρμπρίζ

Κοιτάξτε προσεκτικά το γυαλί του οχήματος για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ρωγμές ή μεγάλες, τσαλακωμένες περιοχές. Ένα μικρό τσιπ μπορεί να μην προκαλεί συναγερμό, αν και θα πρέπει να το αναδείξετε ως διαπραγματευτικό σημείο. Ωστόσο, οι ρωγμές στο παρμπρίζ θα επιδεινωθούν και θα οδηγήσουν σε μια δαπανηρή επισκευή.

Εναιώρημα.

Περπατήστε γύρω από το αυτοκίνητο για να διαπιστώσετε αν βρίσκεται σε επίπεδο. Αναπήδηση κάθε γωνίας πάνω και κάτω. Αν τα αμορτισέρ είναι σε καλή κατάσταση, το αυτοκίνητο πρέπει να ανακάμψει μόνο μία φορά. δεν πρέπει να συνεχίσει να κινείται πάνω-κάτω. Πιάστε την κορυφή κάθε μπροστινού ελαστικού και τραβήξτε το προς τα εμπρός και πίσω. Αν αισθάνεστε να παίζετε σε αυτό ή να ακούσετε έναν ήχο κρότου ή κτύπησης, τα ρουλεμάν των τροχών ή οι αρθρώσεις ανάρτησης μπορεί να πυροβοληθούν.

Φώτα και φακοί.

Έχετε ένα φίλο να επιβεβαιώσει ότι όλα τα φώτα λειτουργούν. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι φακοί και οι ανακλαστήρες είναι άθικτοι και δεν έχουν ρωγμές, έχουν υγρασία ή έχουν λείψει.

Ελαστικά.

Μπορείτε να πείτε πολλά από τα ελαστικά. Ένα αυτοκίνητο με λιγότερο από, για παράδειγμα, 20.000 μίλια στο οδόμετρο θα πρέπει πιθανότατα να έχει τα αρχικά του ελαστικά. Να είστε προσεκτικοί για ένα αυτοκίνητο χαμηλού χιλιομέτρου με καινούργια ελαστικά. το οδόμετρο του οχήματος μπορεί να έχει ανατραπεί. Ελέγξτε επίσης ότι και τα τέσσερα ελαστικά είναι τα ίδια. Οποιαδήποτε διαφορετικά ελαστικά μπορεί να δείξουν ότι έχουν αντικατασταθεί.

Η φθορά του πέλματος πρέπει να είναι ομοιόμορφη σε όλο το πλάτος του πέλματος και η ίδια στην αριστερή και δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top