Posa-Pianei.gr - Blog

Γενικά

Επιθεώρηση Αυτοκινήτου – Μέρος 2

posapianei_pm1jce

Εσωτερικό

Είναι το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου που μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία από τότε που θα περάσετε περισσότερο χρόνο.

Οσμή. Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά την πόρτα του αυτοκινήτου, ρουφίστε το εσωτερικό. Μια μούχλα, μούχλα ή μούχλα μυρωδιά θα μπορούσε να δείξει διαρροές νερού. Αφαιρέστε τα πατάκια δαπέδου και ελέγξτε για υγρά σημεία στο χαλί. Μια άσχημη μυρωδιά μπορεί να υποδεικνύει ότι το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε από έναν καπνιστή. Ελέγξτε τον αναπτήρα και το τασάκι για αποδείξεις. Ορισμένες οσμές, όπως μούχλα ή καπνός, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθούν. Αν δεν σας αρέσει αυτό που μυρίζετε, βρείτε ένα άλλο αυτοκίνητο.

Καθίσματα.

Δοκιμάστε όλες τις θέσεις, παρόλο που μπορεί να μην σκοπεύετε να καθίσετε στο πίσω μέρος. Η ταπετσαρία δεν πρέπει να σπάει ή να φοριέται, ιδιαίτερα σε αυτοκίνητο με χαμηλή απόσταση. Δοκιμάστε όλες τις ρυθμίσεις του καθίσματος για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά και ότι μπορείτε να βρείτε μια καλή θέση οδήγησης.

Πεντάλ.

Το λάστιχο στο φρένο, το συμπλέκτη και τα πεντάλ γκαζιού δίνει ένδειξη χρήσης. Ένα αυτοκίνητο με μικρά μίλια δεν πρέπει να δείχνει μεγάλη φθορά. Το ελαστικό πεντάλ που φοριέται σε σημεία – ή ολοκαίνουργια – δείχνει ότι το αυτοκίνητο έχει οδηγηθεί πολύ.

Όργανα και χειριστήρια.

Γυρίστε το διακόπτη ανάφλεξης, αλλά χωρίς εκκίνηση του κινητήρα. Όλες οι προειδοποιητικές λυχνίες – συμπεριλαμβανομένης της ένδειξης “Ελέγξτε τη μηχανή” – πρέπει να ανάβουν για μερικά δευτερόλεπτα και να σβήνουν όταν ξεκινάτε τον κινητήρα. Σημειώστε ότι εάν ο κινητήρας είναι δύσκολο να ξεκινήσει όταν είναι κρύος και αν λειτουργεί ομαλά. Στη συνέχεια δοκιμάστε κάθε διακόπτη, κουμπί και μοχλό.

Με τον κινητήρα να λειτουργεί, ενεργοποιήστε την πλήρης εκτόξευση για να δείτε πόσο ζεστό γίνεται και πόσο γρήγορα. Ενεργοποιήστε τον κλιματισμό και βεβαιωθείτε ότι κρύβεται γρήγορα.

Ηχοσύστημα.

Ελέγξτε τη λήψη ραδιοφώνου σε AM και FM. Εάν υπάρχει συσκευή αναπαραγωγής CD, δοκιμάστε να τοποθετήσετε και να αφαιρέσετε ένα δίσκο. Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε ένα MP3 player ή ένα iPod στο αυτοκίνητο, φέρτε το μαζί και δοκιμάστε τη σύνδεση εάν υπάρχει.

Στέγη.

Ελέγξτε την επένδυση του καλύμματος επένδυσης και την επένδυση οροφής για λεκέδες ή αναπηρίες για να δείτε εάν διαρρέει νερό μέσα από την ηλιοροφή, τις αραιές πόρτες ή τα παράθυρα. Εάν είναι εξοπλισμένο με ηλιοροφή ή φεγγαροθάλασσα, ελέγξτε εάν ανοίγει και κλείνει σωστά και σφραγίζει καλά όταν είναι κλειστό. Επιθεωρήστε την μετατρέψιμη κορυφή για δάκρυα φωτίζοντας ένα φανάρι μέσα σε αυτό.

Κορμός.

Χρησιμοποιήστε τη μύτη σας καθώς και τα μάτια σας. Ξεπλύνετε και ψάξτε για σημάδια εισόδου νερού. Δείτε αν το τάπητα αισθάνεται υγρό ή μυρίζει μουστάκι και ελέγξτε το εφεδρικό ελαστικό για νερό ή σκουριά.
Κάτω από την κουκούλα: εξαρτήματα που σχετίζονται με το κινητήρα

Είναι καλύτερο να κάνετε αυτούς τους ελέγχους με τον κινητήρα δροσερό. Κοιτάξτε πρώτα την γενική κατάσταση της θέσης του κινητήρα. Η βρωμιά και η σκόνη είναι φυσιολογικές, αλλά να είστε προσεκτικοί εάν δείτε το πετρέλαιο που έχει σπαρθεί γύρω ή πάνω στο πεζοδρόμιο κάτω από το χώρο του κινητήρα. Επίσης προσέξτε για μια μπαταρία που καλύπτεται από διάβρωση, ή καλώδια και σωλήνες που κρέμονται χαλαρά.

Εύκαμπτοι σωλήνες και ιμάντες.

Σφίξτε τους διάφορους εύκαμπτους σωλήνες από καουτσούκ που λειτουργούν με το ψυγείο, το κλιματιστικό και άλλα μέρη. Το καουτσούκ πρέπει να είναι σταθερό και εύπλαστο, όχι σκληρό, ραγισμένο ή γερό. Νιώστε τους ιμάντες κίνησης για να καθορίσετε αν είναι χαραγμένες.

Υγρά.

Το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη θα επισημάνει πού να ψάξει να ελέγξει όλα τα επίπεδα υγρών. Το λάδι κινητήρα θα πρέπει να είναι σκούρο καφέ ή μαύρο, αλλά όχι σκληρό. Αν το λάδι έχει χρώμα μελιού, μόλις άλλαξε. Εάν η ράβδος μέτρησης έχει σταγονίδια νερού πάνω της ή γκρι ή αφρώδες λάδι, μπορεί να υποδεικνύει ραγισμένο μπλοκ κινητήρα ή φλάντζα κεφαλής, δύο σοβαρά προβλήματα. Το υγρό μετάδοσης πρέπει να είναι ροδόχρουν, όχι καφέ, και να μυρίζει σαν λάδι, χωρίς καμένη οσμή. Η ράβδος μέτρησης λαδιού δεν πρέπει να αφήνει τα ορατά μεταλλικά σωματίδια στο κουτί, άλλο ένα σημάδι ενός σοβαρού προβλήματος.

Ελέγξτε το υγρό αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με τον κινητήρα να θερμαίνεται και να λειτουργεί. Σε μερικούς, η ράβδος μέτρησης στάθμης έχει δύο σειρές σημείων για να ελέγξετε πότε ο κινητήρας είναι κρύος ή ζεστός. Τα επίπεδα υποβοηθούμενης διεύθυνσης και ρευστού φρένων πρέπει να βρίσκονται εντός της ασφαλούς ζώνης.

Σώμα καλοριφέρ.

Ελέγξτε την πλαστική δεξαμενή που συνδέεται με έναν ελαστικό σωλήνα στο ψυγείο. Το ψυκτικό πρέπει να είναι πρασινωπό ή πορτοκαλί, όχι γαλακτόχρωμο ή σκουριασμένο. Πράσινοι λεκέδες στο εξωτερικό μέρος του ψυγείου είναι ένα σημάδι διαρροών.

Μπαταρία.

Ορισμένες μπαταρίες “χωρίς συντήρηση” έχουν ενσωματωμένο δείκτη φόρτισης. Μια πράσινη ένδειξη συνήθως σημαίνει ότι η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση. κίτρινο ή μαύρο σημαίνει συνήθως ότι πεθαίνει ή νεκρό. Αυτοί οι δείκτες αποκαλύπτουν την κατάσταση μόνο ενός κυττάρου και μπορεί να μην δίνουν μια ακριβή ανάγνωση σχετικά με την υγεία ολόκληρης της μπαταρίας. Εάν η μπαταρία έχει καλύμματα πλήρωσης, σκουπίστε την κορυφή με ένα πανί και, στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά ή ξεβιδώστε τα καπάκια για να δείτε το επίπεδο υγρού ηλεκτρολύτη. Ένα χαμηλό επίπεδο μπορεί να σημαίνει ότι η μπαταρία λειτουργεί πολύ σκληρά. Ένας μηχανικός μπορεί να ελέγξει το σύστημα φόρτισης και να κάνει μια “δοκιμή φορτίου” στη μπαταρία.
Κάτω από το όχημα

Εάν μπορείτε να βρείτε όπου ένα αυτοκίνητο ήταν συνήθως σταθμευμένο, δείτε αν αυτό το τμήμα του δαπέδου γκαράζ ή δρόμο είναι σημειωμένο από παλιές λάσπες βενζίνης, λαδιού, ψυκτικού υγρού ή υγρού κιβωτίου ταχυτήτων. Το καθαρό νερό που στάζει κάτω από το αυτοκίνητο σε μια ζεστή μέρα είναι πιθανώς απλά συμπυκνωμένο από το κλιματιστικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top